Selecteer een pagina

Grytz en Grize

Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al 5 jaar actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalige werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.

De optredens van Grytz & Grize zijn energiek en veelzijdig. Het draaiend rad, De Grisel, zorgt ervoor dat mensen betrokken zijn bij het optreden. Er wordt een zwieper aan het rad gegeven, waar zo’n 80 liedjes uit het repertoire op staan. Het duo zet het nummer in waar het rad stopt. Een greep uit het repertoire: Elvis Presley, Tina Turner, the Beatles, maar ook Adele, Jason MrAz en Amy Winehouse. Het repertoire wordt altijd aangepast aan de gelegenheid en het publiek, en is bovendien ook geschikt voor themafeesten.

Op 20 september 2013 is het complete Friestalige album TWA uitgekomen, met veelal eigen werk. Hun nummer ‘Kanjer’ en ‘Rintsje fan Rien’ is de afgelopen maanden veelvuldig op Omrop Fryslân te horen geweest. In mei 2013 stonden Grytz & Grize in de Finale van LIET; een festival voor minderheidstalen, met het nummer ‘Bliuw by my’. Zij wonnen hiermee de publieksprijs en werden 3e in het juryrapport! De Friestalige liedjes komen aan bod tijdens de Tsjerketoer (zie kopje ‘concerten’) en de 11-stedentocht langs huiskamers in de Friese 11-Steden.

Tarief / Tijdsduur / Bijzonderheden

  • Duo: € 550,-
    Trio (met drummer): €700,-
    Kwartet € 850,-

    Prijzen zijn exclusief 7% Buma en 6% BTW

Boek Friese Artiesten | Zuiderlaan 12 - 8746 NE Schraard | T 0517 - 398 200
M 06 - 20 20 83 15 | E info@boekfrieseartiesten.nl