Selecteer een pagina

Griet Wiersma

Griet Wiersma

Friese zangeres / Comédienne : Griet Wiersma

Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres van het Friese lied. Samen met Teake v/d Meer en Minze Dijksma heeft zij jaren met veel succes de theaters en zalen in Friesland bespeelt. Naast het zingen van de bekende traditionele Friese liedjes, brengt Griet ook eigen geschreven liedjes waaronder het zo bekende “Frysk Hynder”.

Ook is Griet door de jaren heen bekend geworden door haar acteertalent. Hilarische typetjes vol humor ten tonele brengen is haar op het lijf geschreven. In de volksmond wordt zij dan ook al stiekem de Friese Tineke Schouten of de vrouwelijke André van Duin genoemd. Toen Teake aangaf te gaan stoppen met theaterwerk, was het het voor Griet tijd voor een doorstart. Vanaf jan. 2016 toert zij langs theaters en zalen met haar nieuwe theatershow “FLJIMSK” samen met goochelaar Minze Dijksma en troubadour Piter Wilkens. Deze show is zeer afwisselend met zang , magic , humor en hilarische typetjes.

Naast deze theater voorstelling treed Griet veel solo op. Zij zingt dan haar eigen geschreven liedjes, en de vertrouwde klassieke meezingers. Heerlijk ongedwongen wisselt zij de liedjes af met een gezellig praatje vol humor.

Maar ook verhoogt ze de sfeer door haar repertoire uit te breiden met bekende Nederlandse meezingers. Ook bezit Griet over het warme country geluid, en brengt ook altijd met veel succes de vertrouwde country klassiekers te gehore. En als kers op de taart, komt heel vaak een zeer humoristisch typetje mee in de optredens van Griet. Zeer onverwacht verschijnt zij dan, zeer fout gekleed met…met een heerlijke dosis humor om even heerlijk ouderwets te lachen.

Kortom…er zijn vele mogelijkheden en redenen om deze Friese artiest uit te nodigen om uw feest tot vrolijke, gezellige avond te maken…!!

Gage Griet Wiersma: €695,-
Speelduur: 3 uur
Sets in overleg
Excl. BUMA en BTW

Boek Friese Artiesten | Zuiderlaan 12 - 8746 NE Schraard | T 0517 - 398 200
M 06 - 20 20 83 15 | E info@boekfrieseartiesten.nl