Selecteer een pagina

De Kast

DE KAST Begonnen als “Wish to escape” en later “Goldrush” veranderde de band in de jaren negentig zijn naam in “De Kast”. De doorbraak voor de Kast kwam met het door Henk Temming van het Goede Doel geschreven nummer “RAAK”. Door deze hit was de band in staat om het Abe Lenstra stadion vol te trekken voor een concert. De clip van “In Nije Dei” die gefilmd werd tijdens dit concert zorgde ervoor dat de band echt landelijk bekend werd. Met veel succes werd er daarna door Nederland getoerd en er volgden vele hits, zowel in het Nederlands als in het Fries.

In 2003 besloot de band te stoppen. Syb probeerde met Spanner het succes te evenaren en de Kast probeerde een doorstart te maken met zanger Jan Tekstra. Beide pogingen waren niet succesvol en in 2006 kwam de originele formatie weer bij elkaar.

Inmiddels treedt de band weer op in de oorspronkelijke bezetting. De band maakt regelmatig muzikale uitstapjes: in 2011 werd een kerstsingle gemaakt. De band leverde de titelsong voor de film “De hel van ‘63”.

Anno 2016 komt de band met een nieuwe single: “Neem me zo”. Het nummer is afkomstig van hun laatste album dat in 2015 uitkwam: “Op de planken”

Tarief / Tijdsduur / Bijzonderheden

  • Prijs: op aanvraag

Boek Friese Artiesten | Zuiderlaan 12 - 8746 NE Schraard | T 0517 - 398 200
M 06 - 20 20 83 15 | E info@boekfrieseartiesten.nl